Over

Scientix promoot en ondersteunt Europese samenwerking tussen STEM-leerkrachten (wiskunde, exacte wetenschappen en techniek), onderzoekers in het domein van de didactiek, beleidsmakers en andere STEM-educatoren.

In de eerste fase (2009-2012) ontwikkelde het project een online portal waar informatie over educatieve Europese STEM-projecten en de resultaten daarvan werd verzameld en voorgesteld, en werden er diverse workshops voor leerkrachten georganiseerd. Het belangrijkste netwerkevenement was de Scientix-conferentie die in mei 2011 in Brussel plaatsvond.

Het doel van de tweede fase van het Scientix project (2013 – 2015) was om deze gemeenschap uit te breiden naar een landelijk niveau. Middels een netwerk van National Contactpunten (NCPs) probeert Scientix de landelijke gemeenschappen van leerkrachten te bereiken en bij te dragen aan het ontwikkelen van landelijke strategieën voor een bredere toepassing van op onderzoek gebaseerde en andere innovatieve aanpakken voor het wetenschaps- en wiskundeonderwijs.

Deze activiteit wordt voortgezet tijdens de derde fase van Scientix (2016-2019), die gefinancierd wordt door het Horizon 2020 programma van de Europese Unie en wordt, sinds het begin, gecoördineerd door European Schoolnet, een consortium van dertig ministeries van Onderwijs, gevestigd in Brussel, die een drijvende factor is voor innovatie voor onderwijs en leren en pan-Europese samenwerking tussen scholen en leerkrachten aanmoedigt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Nationale Contactpunt van Scientix in uw land, of bij het centrale Scientix-kantoor van EUN.

Hoe kunt u mee de voordelen plukken van Scientix?

De belangrijkste stakeholders van Scientix zijn leerkrachten, onderzoekers en project managers binnen het domein van het STEM-onderwijs, en beleidsmakers. Elk van deze groepen kan voordeel halen uit de activiteiten en evenementen die in het kader van Scientix worden georganiseerd.

Leerkrachten:

Onderzoekers / project managers:

Beleidsmakers:

Publicaties

  • 2015, Scientix 2 Results. How Scientix adds value to STEM education, European Schoolnet: Brussels, Download
  • 2015, Scientix. Supporting collaboration in science, technology, engineering and mathematics education in Europe since 2010, European Schoolnet: Brussels, Download
  • 2015, The Second Scientix Conference 24-26 October 2014. The results, European Schoolnet: Brussels, Download
  • 2014, Scientix. The Community for science education in Europe, European Schoolnet: Brussels, Download
  • 2011, Scientix. The Community for science education in Europe, European Commission, Research and Innovation DG: Brussels, Download

Maak contact met STEM-collega's in uw land!

 

Nationale contactpunten

Scientix nationale contactpunten (NCP's) vormen een belangrijke verbinding tussen Scientix op Europees niveau en activiteiten die in uw land plaatsvinden. Zij zijn betrokken bij nationale gemeenschappen van STEM-professionals, informeren over Scientix-activiteiten en organiseren nationale workshops, webinars en andere activiteiten. Kom in contact met het NCP in uw land!

Meer informatie

Scientix ambassadeurs

De Scientix ambassadeurs – leden van ons leerkrachtenpanel – promoten Scientix en informeren hun collega's (wetenschaps- en wiskundeleerkrachten uit heel Europa) daarover. Als u een presentatie van Scientix op uw school of als onderdeel van een evenement wilt organiseren, kunt u de Scientix ambassadeurs in uw land of regio contacteren

Meer informatie

Doe mee met Europese activiteiten!

Scientix gemeenschap

Schrijf u in op de portal en ontmoet duizenden collega-wetenschapsleerkrachten en -educatoren op de Scientix portal. Als geregistreerde gebruiker kunt u rechtstreeks andere leden van de gemeenschap contacteren en ontmoeten!

Meer informatie

Trainingsactiviteiten

Scientix biedt wetenschapsleerkrachten en andere educatoren de mogelijkheid om trainingsactiviteiten bij te wonen ten behoeve van de continue beroepsontwikkeling. De deelname is voor iedereen open en gratis! De activiteiten vinden zowel online als tijdens face-to-face-evenementen in heel Europa plaats.

Meer informatie

Voor uw klas!

Projectgalerie

Zoek Europese, nationale en lokale projecten op het gebied van wetenschapsonderwijs. U kunt ze zelfs naargelang uw interesses filteren!

Bezoek de galerie

Materiaalverzameling

In de materiaalverzameling van Scientix kunt u alle soorten lesmaterialen vinden die u voor uw wetenschapsles kunt gebruiken!

Bezoek de materiaalverzameling

Vertaal uw favoriete hulpmiddelen!

Vindt u een hulpmiddel in een andere taal die u zou willen gebruiken? Geen probleem! Wij kunnen het voor u vertalen, compleet gratis!

Meer informatie over de Scientix vertaaldienst-op-aanvraag