Web Content Display

Vertaling op aanvraag

Beschikbaar in de volgende talen:
bg - cs - da  - el - et - fi - ga - hu - lt - lv - mt - nl - pt - ro - sk - sl - sv

 

Hebt u bij het lesmateriaal van Scientix een interessant leermiddel gevonden? Als het niet beschikbaar is in de taal die u verkiest, kunt u een vertaling aanvragen via de 'vertaling-op-aanvraag service'. De service is gratis en alleen beschikbaar via de website van Scientix.

Hoe werkt het?
Als een leermiddel in aanmerking komt voor deze service, verschijnt er een regel met “Vertaling aanvragen” onderaan de pagina met het specifieke leermiddel. (Of een leermiddel wel of niet beschikbaar is voor vertaling, hangt af van de voorwaarden met betrekking tot de auteursrechten op grond waarvan het leermiddel verspreid is. Een leermiddel komt in aanmerking voor de vertaling-op-aanvraag service, als de licentie veranderingen en afgeleide werken toestaat. Meer bijzonderheden zijn te vinden op: http://creativecommons.org/licenses)

Een gebruiker vraagt een vertaling aan door de taal te selecteren waarin hij/zij het specifieke leermiddel vertaald wil hebben. Dit gebeurt door op de taalcode te klikken onder de regel met “Vertaling aanvragen” op de pagina waar het leermiddel beschreven wordt.

request translation

A pop-upvenster laat zien of andere gebruikers al een aanvraag hebben ingediend om hetzelfde leermiddel te laten vertalen in dezelfde taal.


Als er voor dit specifieke leermiddel en taalcombinatie geen aanvraag voor vertaling is ingediend, bevestigt een automatisch bericht de aanvraag.

request confirmation

Wanneer er voor een taal drie aanvragen zijn binnengekomen, controleert het team van Scientix de aanvragen en wordt het leermiddel, indien de aanvraag wordt gehonoreerd, vertaald. De leermiddelen die voor vertaling in behandeling worden genomen, worden één week tot twee maanden daarna, afhankelijk van de grootte van het leermiddel, op het portaal van Scientix gepubliceerd. De aanvragers krijgen via email bericht, wanneer de vertaalde leermiddelen zijn gepubliceerd.

Talen
Vertalingen zijn beschikbaar in de 23 officiële talen van de Europese Unie.

Engels en
Bulgaars bg
Tsjechisch cs
Deens da
Duits de
Grieks el

Spaans es
Estlands et
Fins fi
Frans fr
Iers ga
Hongaars hu

Italiaans it
Litouws lt
Lets lv
Maltees mt
Nederlands nl
Pools pl

Portugees pt
Roemeens ro
Slowaaks sk
Sloveens sl
Zweeds sv

Criteria
Alleen aanvragen die voldoen aan de volgende criteria worden in behandeling genomen:
•    Gebruikers die om vertaling vragen, moeten geregistreerd zijn op de website van Scientix.
•    Gebruikers die om vertaling vragen, moeten leraar zijn en/of het leermiddel wordt uitsluitend gebruikt voor onderwijskundige doeleinden.
•    Dezelfde vertaling wordt aangevraagd door een aantal verschillende gebruikers.

Er wordt voorrang gegeven aan
•    onderwerpen die nog niet vertaald zijn tegenover onderwerpen waarvoor al leermiddelen in diverse talen voorhanden zijn;
•    talen waarin minder leermiddelen beschikbaar zijn tegenover talen waarin meer leermiddelen beschikbaar zijn;
•    leermiddelen met een Kwaliteitscriterialabel dat verleend is door de lerarencommissie van Scientix.

Dus waar wacht u nog op?