Tietoa Scientix-hankkeesta

Scientix edistää ja tukee eurooppalaista yhteistyötä luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian (LUMA-aineiden) opettajien, opetuksen tutkijoiden, päättäjien ja muiden LUMA-opetuksen ammattilaisten kesken.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa (2009–2012) luotiin verkkosivusto, jonka tarkoituksena oli koota ja esitellä eurooppalaisia LUMA-opetuksen projekteja ja niiden tuloksia. Lisäksi järjestettiin useita työpajoja opettajille. Tärkein verkostoitumistapahtuma oli toukokuussa 2011 Brysselissä järjestetty Scientix-konferenssi.

Scientix-hankkeen toisen vaiheen (2013–2015) tavoitteena oli viedä yhteisö myös kansalliselle tasolle. Kansallisten yhteyspisteiden verkoston kautta Scientix otti yhteyttä kansallisiin opettajayhteisöihin ja edisti kansallisten strategioiden kehittämistä tutkivan oppimisen ja muiden innovatiivisten menetelmien hyödyntämiseksi laajemmin luonnontieteiden ja matematiikan opetuksessa.

Tätä toimintaa jatketaan Scientix-hankkeen kolmannessa vaiheessa (2016–2019), joka rahoitetaan Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelmasta. Scientix syntyi alun perin Euroopan komission aloitteesta, ja sen toimintaa on alusta alkaen koordinoinut European Schoolnet, Brysselissä toimiva 30 opetusministeriön yhteenliittymä, joka edistää innovointia opetuksessa ja oppimisessa sekä yhteistyötä Euroopan koulujen ja opettajien välillä.

Jos tarvitset lisätietoa, ota yhteyttä joko Scientixin kansalliseen yhteyspisteeseen omassa maassasi tai Scientixin keskustoimistoon (European Schoolnet).

Ketä Scientix hyödyttää?

Scientixin tärkeimpiä sidosryhmiä ovat LUMA-aineiden opettajat, alan tutkijat ja projektipäälliköt sekä päättäjät. Kaikki nämä ryhmät voivat hyötyä Scientixin toiminnasta ja tapahtumista.

Opettajat:

Tutkijat/projektipäälliköt:

Päättäjät:

Julkaisuja

  • 2015, Scientix 2 Results. How Scientix adds value to STEM education, European Schoolnet: Brussels, Lataa
  • 2015, Scientix. Supporting collaboration in science, technology, engineering and mathematics education in Europe since 2010, European Schoolnet: Brussels, Lataa
  • 2015, The Second Scientix Conference 24-26 October 2014. The results, European Schoolnet: Brussels, Lataa
  • 2014, Scientix. The Community for science education in Europe, European Schoolnet: Brussels, Lataa
  • 2011, Scientix. The Community for science education in Europe, European Commission, Research and Innovation DG: Brussels, Lataa

Luo yhteyksiä oman maasi LUMA-kollegoihin!

 

Kansalliset yhteyspisteet

Scientixin kansalliset yhteyspisteet ovat tärkeä linkki Scientixin Euroopan tason ja omassa maassasi tapahtuvan toiminnan välillä. Ne pitävät yhteyttä kansallisiin LUMA-ammattilaisten yhteisöihin, tiedottavat Scientixin toiminnasta ja järjestävät kansallisia työpajoja, webinaareja ja muuta toimintaa. Ota yhteyttä oman maasi kansalliseen yhteyspisteeseen!

Lisätietoa

Scientix-lähettiläät

Scientix-lähettiläät – Scientix-opettajapaneelimme jäsenet – tiedottavat Scientix-verkostosta ja sen toiminnasta kollegoilleen eli luonnontieteiden ja matematiikan opettajille ympäri Eurooppaa. Jos haluat järjestää Scientixin esittelyn koulussasi tai osana jotakin tapahtumaa, voit ottaa yhteyttä oman maasi tai alueesi Scientix-lähettiläisiin

Lisätietoa

Tule mukaan eurooppalaiseen toimintaan!

Scientix-yhteisö

Rekisteröidy Scientix-portaaliin, niin pääset tutustumaan tuhansiin muihin luonnontieteiden opettajiin. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit ottaa suoraan yhteyttä yhteisön muihin jäseniin ja tavata heitä!

Lisätietoa

Koulutustoiminta

Scientix tarjoaa luonnontieteiden opettajille ja muille opetusalan toimijoille mahdollisuuden osallistua koulutuksiin ammatillisen osaamisen kehittämiseksi. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia! Toimintaa on sekä verkossa että eri puolilla Eurooppaa järjestettävissä tapahtumissa.

Lisätietoa

Ideoita omaan opetukseen!

Projektigalleria

Hae eurooppalaisia, kansallisia ja paikallisia luonnontieteiden opetuksen projekteja. Voit myös suodattaa niitä kiinnostuksesi mukaan!

Siirry galleriaan

Aineistokokoelma

Scientixin aineistokokoelmasta voit löytää monenlaisia opetusmateriaaleja, joita voit hyödyntää omilla luonnontieteiden tunneillasi!

Siirry kokoelmaan

Käännätä suosikkiaineistosi!

Löysitkö kiinnostavan aineiston, jota ei ole omalla kielelläsi? Ei hätää! Me voimme kääntää sen sinulle, aivan ilmaiseksi!

Lisätietoa Scientixin kysyntään perustuvasta käännöspalvelusta